بوی گل یاس

اطلاع رسانی مکتب اهل بیت علیه السلام

بوی گل یاس

اطلاع رسانی مکتب اهل بیت علیه السلام

گریه کنید تا سالم بمانید !!؟

گریه کنید تا سالم بمانید !!؟ 

گریه

 

اگر چه فلسفه ی عزاداری امام حسین (ع) فراتر از مساله سلامت و مفاهیم آن است، اما برخی کنش های انسانی و عاطفی نهفته در آن از منظر سلامت نیز قابل تحلیل و بررسی است.

یکی از مهم ترین فعل و انفعالات زیستی و فیزیولوژیکی که به واسطه آیین های ایام محرم و صفر در انسان افزایش می یابد، گریستن و اشک ریختن است.

مطالعات مختلف در سراسر جهان نشان می دهد که گریستن نقشی کلیدی در حفظ سلامتی بدن دارد و محققان گریه کردن را به عنوان یکی از شیوه های درمانی به افراد مبتلا به افسردگی توصیه می کنند.

بررسی ها نشان می دهد اشک هایی که با احساسات در ارتباطند، دارای مقدار زیادی از بعضی پروتئین، منگنز، پتاسیم و هورمون هایی مانند پرولاکتین هستند.

منگنز یکی از مواد مغذی ضروری است که وجود مقدار خیلی کم آن در بدن منجر به کاهش توانایی لخته شدن خون، کاهش کلسترول خون و مشکلات پوستی شود. اشک های احساسی مقدار منگنز بدن را کاهش می دهند. این ماد معدنی روی خلق و خو تاثیر مستقیم می گذارد. غلظت منگنز اشک احساسی 30 برابر بیشتر از منگنز موجود در خون است.

گریستن باعث افزایش دفاع بدن در برابر تهدیدهای فیزیولوژیکی خواهد شد.

پتاسیم نیز روی عملکرد اعصاب و کنترل ماهیچه ها و فشار خون تاثیر گذار است.

استرس می تواند ترشح هورمون پرولاکتین را افزایش دهد که این هورمون بر عملکرد سیستم ایمنی بدن و دیگر قسمت ها تاثیر گذار است.

افزایش هر یک از این سه ماده در بدن می تواند اختلالات متفاوت و پیچیده ای را ایجاد کند.

به گفته محققان از آن جایی که استرس می تواند منجر به سکته قلبی و آسیب قسمت های خاصی از مغز شود، گریه کردن نقش حیاتی را برای حفظ سلامت انسان ها ایفا می کند.

تفاوت گریه در مردان و زنان

گریه

یکی از معیارها و متغیرهایی را که در تاثیر گریستن باید مورد توجه قرار داد تفاوت جنسیتی است. همه می دانیم که معمولا زنان بیش از مردان گریه می کنند. تحقیقات و بررسی های علمی نیز این را نشان داده است زنان 4 تا 5 برابر بیشتر از مردان گریه می کنند. برای شناخت این تفاوت به نکات ذیل توجه کنید:

- دختران و پسران تا قبل از بلوغ به یک میزان گریه می کنند، چرا که ترشح هورمون پرولاکتین که باعث تحریک تولید اشک می شود، به یک میزان در هر دو جنس تولید می شود.

ـ پس از بلوغ میزان ترشح پرولاکتین که در تولید و تناوب گریه موثر است، در زنان 60 درصد بیشتر از مردان می شود.

- غدد اشکی مردان از لحاظ ساختاری متفاوت و کوچک تر از غدد اشکی زنان می باشد.

شاید یکی از دلایل بیشتر گریه کردن زنان نیز همین مسئله باشد. مردان و زنان نمی توانند یکدیگر را به خاطر چگونگی گریه کردن شان مورد سرزنش قرار دهند.

- یکی دیگر از علل بیشتر گریه کردن زنان باورهای فرهنگی می باشد که جامعه گریه کردن زنان را بیشتر مورد پذیرش قرار می دهد.

- مردان آرام، بدون صدا و با اندکی اشک گریه می کنند، طوری که معمولا کاسه چشم های آنها پُر از اشک می شود، اما به ندرت اشک روی گونه هایشان سرازیر می گردد. اما زنان معمولا پر سر و صدا و با اشک های فراوان گریه می کنند.

- مردان اغلب در نتیجه احساسات مثبت و زنان پس از درگیری و مشاجره با دیگران و یا در نتیجه احساس بی کفایتی گریه می کنند.

متخصصان مغز و اعصاب و روانپزشکان نیز می گویند 85 درصد خانم ها و 73 درصد آقایان پس از گریه کردن به احساس بهتری دست پیدا می کنند.

بر اساس نتایج مطالعات جدید، گریستن باعث افزایش دفاع بدن در برابر تهدیدهای فیزیولوژیکی خواهد شد. برای اثبات این نظریه محققان افزایش حساسیت پوست را در حین گریستن و بعد از آن و همچنین افزایش عمق تنفس در انسان را مثال می زنند، زیرا این دو فرایند از نشانه های سلامتی بدن به شمار می روند.

در حال حاضر دانشمندان فراوانی در سراسر جهان مشغول مطالعه بر روی این پدیده طبیعی هستند تا بتوانند دلایل علمی را برای درک منشا اصلی گریه، تاثیرات اجتماعی و شخصی گریستن و ارزش سلامتی آن به دست آورند. این تلاش جهانی می تواند عمل گریستن را که اکثر جوامع آن را نشانه ضعف افراد می دانند، به عملی مفید و ضروری تبدیل کند. 

 

منابع: 

عصر ایران

http://www.rxpgnews.com/mental-health/Shed-tears-to-stay-healthy_128145.shtml

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد